LEAP studie van start!

De maand augustus begon goed met de eerste LEAP-inclusie op de 17e! De studie loopt op dit moment al in 9 van de ongeveer 65 deelnemende centra, en elke week komt daar een aantal centra bij. De komende weken en maanden rollen wij dan ook de studie uit bij de overige deelnemende centra in het land.

Vanaf eind september is op de studiewebsite www.leapamc.nl te zien hoeveel patiënten er in totaal zijn geïncludeerd en hoeveel patiënten elk deelnemende centrum aanmeldt.

1e LEAP-dag!

Vandaag was er de 1e bijeenkomst met de onderzoekersverpleegkundigen! Jorine (LUMC) en Danny (UMCG) waren naar het AMC gekomen om uitleg te krijgen over hoe de metingen verricht worden en wat er allemaal bij komt kijken wat betreft de logistiek. Daarnaast is er aan de hand van filmfragmenten gezamenlijk geoefend met het scoren van patiënten, zodat de hele onderzoeksgroep op dezelfde manier de scoringslijsten afneemt. Volgende week volgt een tweede bijeenkomst, dan met de onderzoeksverpleegkundigen Lars ( UMC St. Radboud) en Jolanda (Atrium MC). Vervolgens zal naar alle verwachting de eerste patiënt eind juni/ begin juli worden geïncludeerd in de studie!